***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Радев няма да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Доклад на САЩ: в България се наблюдава ръст на антисемитизма

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 27 юни   

 

„ … президентът Румен Радев не приема предлагането на Министерския съвет да управлява българската делегация и да взе участие в срещата на държавните и държавни ръководители във Вашингтон “.

***

Ръст на антисемитизма и случаи на религиозна дискриминация и тормоз на религиозни малцинства в страната записва в частта за България в годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за религиозните свободи по света през 2023 година, който беше показан нощес от държавния секретар Антъни Блинкън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки законовата възбрана за пропагандиране на фашизъм или други антидемократични идеологии, управляващите рядко ползват закона, а сувенири с нацистки знаци се оферират в туристическите региони в страната, написа в документа и се прибавя, че продължава и потреблението на антисемитски език и изображения от някои политически партии и водачи .

***

„ Нашето ръководство беше с ГЕРБ, когато обаче влезеш в кабинета на Борисов и видиш там Пеевски, разбираш, че последният взима решенията. 

Само преди няколко месеца имаше постоянно държавно управление и ГЕРБ и Движение за права и свободи го събориха. 

ГЕРБ ни пратиха на избори при работещо държавно управление. 

Сега на ГЕРБ им идва от този ум, който идва след това, и отново желаят да управляваме дружно. Няма по какъв начин да се случи това. 

Кабинетът „ Денков " падна поради правосъдната промяна. Сега никой не желае да ръководи. Борисов също не желае да ръководи, тъй като е наясно, че ще ръководи Пеевски посредством задкулисието и владеенето на службите ", добави Божанов.  

***

„ Пеевски стартира „ отстрел “ на евентуални служебни министър председатели, които са отвън негов надзор.

След 6 несполучливи мандата, ГЕРБ и Движение за права и свободи излъчват уязвимост с тези обезверени ходове. Най-големият им проблем е, че постоянно преиграват “.

Още на следващия ден вкарваме разпоредбите за избор на нови членове на антикорупционната комисия.

Тъкмо ще разберем кое им е по-важно: парите по ПВУ за българските бизнеси и жители или да запазят контрола над тези бухалки “.

***

Минималният брой народни представители за формиране на парламентарна група е 10, реши Временната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Когато броят на депутатите в една парламентарна група спадне под избрания най-малко, тя прекратява своето битие.

***

***

Преди няколко седмици от Комисията за защита на конкуренцията оповестиха, че образуват против Тупарев и негови съдружници дело по сигнал на техен бизнес сътрудник за отклонение на облаги от главната продуцентска компания на Тупарев към други по-малки компании.

***

Седеметажна постройка се е срутила отчасти в региона Бахчелиевлер в европейската част на Истанбул, заяви турската частна телевизия НТВ. Няма починали или ранени при случая, осведоми локалното валийство.

Сградата е била издигната на четири етажа през 80-те години на предишния век, а през 1994 година са надстроени още три етажа.

***

Късметлия спечелил 4,8 милиона $ в казино в Сингапур, само че незабавно по-късно примрял, а лекарите открили, че е получил инфаркт, написа вестник BILD, представен от „ Фокус ".

***

НАСА отпуска 843 млн. $ на „ Спейс Екс “ (SpaceX), с цел да извърши следено извеждане от орбита и изгаряне в атмосферата на Земята на Международната галактическа станция, оповестяват международните информационни организации.

Това би трябвало да се случи след приключване на експлоатационния период на МКС през 2030 година.

Според формалното изказване на НАСА „ значимо е да се подготвим за безвредна и виновна следена деорбитализация на МКС след приключването на нейния витален цикъл през 2030 година “

Управлението отбелязва, че „ Спейс Екс “ е определена да проектира и построи галактическо транспортно средство, което „ ще обезпечи извеждането от орбита на галактическата станция и ще избегне риска за обитаемоте места “.

***

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР